Blikk: Nincs is meg Simon Gábor bissau-guineai útlevele

Blikk: Nincs is meg Simon Gábor bissau-guineai útlevele

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Blikk információi szerint az ügyészségnek nincs is a birtokában az a bissau-guineai útlevél, amellyel állítólag Simon Gábornak nyitottak számlát a MagNet bankban. Korábban Simon ügyvédje a hvg.hu-nak már lenyilatkozta, hogy Simonnak nincs is ilyen útlevele.

Bár korábban az Index.hu azt írta, hogy Welsz Tamás széfjében egy házkutatás során olyan, Simon Gáborhoz köthető, bissau-guineiai útlevelet találtak a nyomozók, amellyel a MagNet bankban számlát is nyitottak Simonnak, az ügyészségnek nincs is a birtokában ilyen útlevél – írja a Blikk hétfői száma.

A lap felidézi, hogy az ügyészség korábban is óvatosan fogalmazott, mert csak arról beszéltek, hogy a volt MSZP-s elnökhelyettes szerzett egy ilyen útlevelet, és azzal bankszámlát nyitottak neki, amelyen több tízmillió forintot helyeztek el.

©

A Blikknek most egy, az ügyben érintett személy mondta el, hogy Simon Gábor állítólagos útlevelét az ügyészség sem az időközben elhunyt Welsz Tamás érdi házában, sem pedig a Logodi utcai irodájában nem találta meg. Ennek ellenére a Blikk szerint a Simon elleni közokirat-hamisítási gyanúsítás továbbra is érvényes, mert az ügyészség szerint más bizonyítékok is alátámasztják azt.

A hvg.hu-nak egy hónappal ezelőtt Simon Gábor ügyvédje, Nagy István azt állította, hogy Simon tagadta, hogy lett volna bissau-guineai útlevele, szerinte Welsz Tamás sem beszélt ilyenről vallomásában.