Népszava: vádat emeltek a főügyész "hölgyismerőse" ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Vádat emeltek a Népszava szerint az ellen a nő ellen, akit korábban 400 millió forintos sikkasztással gyanúsítottak meg, és akiről a lap úgy tudja, hogy Keresztes Imre főügyész élettársa.

A Népszava szerint különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emeltek a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre nőismerőse (a Népszava szerint élettársa) ellen, akit előzőleg 400 milliósra becsült csalással gyanúsítottak meg. 

A Népszava cikke felidézi, hogy 2011 májusában rendelték el nyomozást a Generali Biztosító hivatalos ügynöke, H-né P. Mónika ellen, és több százmillió forintos bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsították meg. Keresztes Imre pozíciója miatt, s mert az asszony fia a BRFK gazdaságvédelmi nyomozója volt, a budapesti helyett a Pest megyei főkapitányságot jelölték ki az eljárás lefolytatására.

Hároméves eljárás, és egy eredménytelen vádemelési javaslat után végre bírósági szakaszba kerülhetett az ügy – írja a lap. A Népszava végig azt írja, hogy Keresztes Imre élettársáról van szó, de a főügyész azt mondja, a nő csak nőismerőse.

A Generali Biztosítónak a nyomozás lezárulásáról nincs tudomása, így a vádemelési javaslat tartalmát sem ismeri, de természetesen a nyomozás eredményeképpen keletkezett információkat – amint azokról tudomást szerez – figyelembe veszi a kártérítési igények jogalapjának és összegszerűségének vizsgálata során – írja a Népszava.