Koszorútanácsot hozna létre a XVIII. kerületi polgármester

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Úgynevezett koszorútanács létrehozását kezdeményezte Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere szerdán.

A kezdeményezés lényege, hogy a polgármester és a kerület magyarok lakta testvérvárosainak vezetői segítik egymást az uniós források minél hatékonyabb felhasználásában a 2014 és 2020 közötti európai fejlesztési ciklusban.

A véleményalkotó, stratégiai és gyakorlati tervezéssel egyaránt foglalkozó testület először ősszel ül össze az ötletgazda XVIII. kerületben.

A kerületi önkormányzat szerdai közleménye idézte Ughy Attilát, aki szerint a koszorútanács név azt szimbolizálja, hogy a magyarság "önmagával van körülvéve", a határokon belül és kívül élők együtt határozzák meg az egész nemzet sorsát. 

"Mindannyiunknak fontos, hogy segítsük és támogassuk egymást, függetlenül attól, hogy melyik országban élünk" - emelte ki a polgármester, jelezve: kerülete az elmúlt években több mint 10 milliárd forint EU-s forrást hasznosított, így sok tapasztalatot tud átadni.

A grémium tagjai Ughy Attila mellett Tusnádfürdőről Albert Tibor polgármester, Körösfőről pedig Antal János polgármester. Csatlakozik hozzájuk a kerülettel rövidesen testvérvárosi szerződést aláíró felvidéki Szepsiről Zachariaš István.