Elfogatóparancsot adott ki az FBI a kuruc.info tulajdonosa ellen

Elfogatóparancsot adott ki az FBI a kuruc.info tulajdonosa ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lakatlanul áll a kuruc.infós Varga Béla kaliforniai háza, amely júniusban kigyulladt. A zaklatással és halálos fenyegetéssel gyanúsított férfi családjával együtt eltűnt. Feltételezhető, hogy Kanadában bujkál.

A hírek szerint az USA-ból Kanadába szökött Varga Béla, a kuruc.info nevű uszító honlap tulajdonosa és üzemeltetője. Varga kanadai-amerikai kettős állampolgár – írta a Kanadai Magyar Hírlap. A férfi felesége, Pesti Judit és két fiuk is eltűnt.

Az 51 éves férfit zaklatás és halálos fenyegetés miatt keresi a rendőrség. Májusban letartóztatták, de óvadék ellenében szabadlábra engedték. Az utána következő két bírósági tárgyaláson nem jelent meg, ezért a 250 ezer dolláros óvadékot elvesztették, és egy 300 ezer dolláros "bench warrantot", azaz elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Varga Béla
©

Varga háza, amely a kaliforniai Headelsburgben található, még június közepén kigyulladt, és azóta senki nem lakik benne.

Ügyvédje, Nafiz Ahmed nem kommentálta a lap értesüléseit.

Mint arról beszámoltunk, a Cloudfare nevű webhosting cég is idézést kapott a bíróságtól a kuruc.info miatt, és előfordulhat, hogy lekapcsolják a szélsőjobbos uszító híroldalt. Arra is kötelezhetik a szolgáltatót, hogy hozza nyilvánosságra, ki mindenki áll még a kuruc.info büntetőjogilag aggályos tartalmai mögött.