"Dolgoznak rám" – Pásztor Albert szerint kutakodnak utána

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pásztor Albert független miskolci polgármesterjelölt azt állítja, szakemberek kutakodnak utána, és ismeretlenek a zsarolás határait súroló ajánlatokat tettek neki.

Az elmúlt napokban számos, egymástól független forrásból jött tájékoztatás arról, hogy bizonyos szakemberek politikai indíttatásból keresik ismerőseit, adatokat gyűjtenek róla, "ahogy a szakzsargon mondja: dolgoznak rám" – írta nyílt levelében a függetlenként induló, de több baloldali párt által támogatott politikus.

Azt írta, több alkalommal is megkeresték ismeretlenek és a ajánlatokat tettek, hogy milyen feltételekkel, miben tudnának neki segíteni. Szerinte mikor a polgármesterjelöltség mellett döntött, fel volt erre készülve és tájékoztatta a családját, ismerőseit, barátait, hogy mire számíthatnak. "Családom, barátaim, ismerőseim ismernek – nem vagyok zsarolható, nem vagyok kényszeríthető" – közölte Pásztor Albert. 

"Azon kevesek közé tartozom, aki vállalja a múltját, szembenéz vele és el tud vele számolni" – fogalmazott a független politikus, és politikai ellenfeleitől, ellenlábasaitól, bérenceiktől, magánnyomozóktól, konspirátoroktól azt kérte, ne próbálják zsarolni, ne üzengessenek, hanem "jöjjenek elő a farbával".

Pásztor Albert 2000-től 2011-ig volt Miskolc rendőrkapitánya. Akkor vált országszerte ismertté, amikor öt éve egy sajtótájékoztatón azt mondta, Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, és az elmúlt időszakban valamennyi ilyen típusú bűncselekmény elkövetője cigány származású volt.

A rendőrkapitányt pártok, civil szervezetek támadták kijelentése miatt, eltávolítását szorgalmazták, ám sokan, köztük más pártok, civil szervezetek kiálltak mellette, és maradt a posztján 2011-ig.

Miskolcon Pásztor Albert független polgármesterjelölt múlt kedden jelentette be, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. A politikust korábban az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM miskolci szervezete és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület támogatta az indulásban. Az Együtt országos elnöksége viszont leváltotta helyi szervezetük elnökét, s kiemelték: az Együtt-PM nem támogatja Pásztor Albert indulását.