Megint belehúznak Orbánék a sportberuházásokba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szolnoki atlétikai centrum, balatonfüredi uszoda, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, stadionberuházások, Magyar Tenisz Szövetség Nemzeti edzésközpontja – egy sor olyan kormányhatározat jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben, amelyek valamelyik nagyobb sportberuházással kapcsolatosak.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Programban lévő beruházásokhoz kötődő hatósági ügyek kiemelt jelentőségűvé nyilvánításáról szóló törvény mellékletébe beemelték az újpesti Szusza Ferenc Stadion fejlesztését.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé sorolták a Magyar Tenisz Szövetség Folyondár utcai edzésközpontjával kapcsolatos közigazgatási hatósági ügyeket. Ugyanerről jelent meg kormányhatározat a szombathelyi utánpótlás-nevelési centrum építésével összefüggő hatósági ügyek esetében is.

A kormány támogatja, hogy a 2021-es Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokságra uszodát építsenek Balatonfüreden. Edzéshez és bemelegítéshez használnák.

A kormány ugyancsak egyetért a gödöllői uszodaberuházási programmal valamint a szolnoki atlétikai centrum építésével. Utóbbihoz a nemzeti fejlesztési miniszternek és az emberi erőforrások miniszterének kell előterjesztést készíteni a beruházás műszaki és pénzügyi ütemezéséről.

Valamivel több mint 177 millió forint támogatás adnak a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, és csaknem 315 millió forintot a dél-pest utánpótlás-nevelési centrum építéséhez – derül ki a közlönyből.