Választási visszaélést kiált a Fidesz Szabolcsban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Jogsértést tapasztaltak a vasárnapi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP képviselő- és polgármesterjelöltjei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kótajban – állítja a kormánypárt helyi polgármesterjelöltje, Mussó József.

Mussó azt mondta: tudomásuk szerint egyesek szervezetten vittek el választókat szavazni az egyik szavazókörbe, az ott lévő szavazófülkékbe azonban nem mehettek be, a szavazólapokat a bizottság szeme láttára töltötték ki. Állítása szerint az érintett szavazókat ezután a szavazóhelyiséggel szemközti üzlethelyiségbe vitték, ahol rögzítették, hogy ki szavazott már, egy másik helyen pedig megvendégelték őket.

A kormánypárti polgármesterjelölt hozzátette, a szavazatszámláló bizottság Fidesz-KDNP által delegált tagjai jegyzőkönyvet szerettek volna felvenni a szabálytalan szavazásról, de ezt a bizottság többi tagja megtagadta. Mussó József közlése szerint emellett az egyik szavazókört jogszabályellenesen alakították ki, mivel egy helyiségben folyik a nemzetiségi és a helyi önkormányzati választás.

A visszaélések miatt feljelentést tettek a rendőrségen – tette hozzá a polgármesterjelölt. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI érdeklődésre azt közölte, ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, ezt követően a rendőrség megkezdte az adatgyűjtést. Kocsis József, Kótaj jegyzője az MTI kérdésére vasárnap délután azt mondta, a helyi választási irodához nem érkezett kifogás.