Giró-Szásznak közel milliárdos vagyona van

Giró-Szásznak közel milliárdos vagyona van

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A napokban újra eladta üzletrészét tanácsadó cégében Giró-Szász András, így a Strategopolis Kft. jelenleg 750 millió forinttal tartozik neki -- írja az Index.hu.

A november 4. óta kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Giró-Szász András először adott le vagyonnyilatkozatot, amely szerint 140 millió forintos megtakarítása (takarékébetét és biztosítás), 25-30 milliós jachtja, és 750 millió forintos kintlevősége van – írja az Index.hu. Utóbbi úgy keletkezett, hogy amikor kormányzati pozíciót kapott, Giró-Szász kivált a kft.-ből, és ahogyan az Indexnek elmondta, a 750 millió forint a tulajdonrészből és a még ki nem fizetett osztalékból jön össze, amelynek kifizetését a Strategopolis két év alatt vállalta.

A 2006-ban alapított Strategopolis stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó cégben lévő részesedését egyszer már eladta, 2011-ben, miután kormányszóvivő lett, majd amikor az áprilisi választásokat követően a Hír Tv-s Kurucz Éva váltotta a poszton, visszavásárolta a korábbinál kisebb, 61 százalékos többségi tulajdonrészét. Ezután novemberben ismét eladta.

©

Emellett van egy ½-es tulajdonrésze egy 42 négyzetméteres budai lakásban, valamint van egy 200 négyzetméteres balatoni nyaralója. Az államtitkárnak 50 milliós tartozása is van, családi kölcsönből kifolyólag.