"Úgy, ahogy édesapád teszi!" – Orbán Ráhelnek üzent egy közmédiás

"Úgy, ahogy édesapád teszi!" – Orbán Ráhelnek üzent egy közmédiás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Siklósi Beatrix, a közmédia egyik főszerkesztője baráti szavakkal biztosította támogatásáról a Facebookon Orbán Ráhelt, aki tegnapi posztjában azoknak üzent, akik szerinte rajta keresztül intéztek támadást édesapja ellen.

"A gyűlölködőket, irigykedőket és gonoszakat sajnálni kell. Sajnáljuk őket együtt és imádkozzunk azért, hogy ne legyen nékik túl késő rájönni arra, hogy ezzel a leginkább saját maguknak ártottak. Bátran, okosan! Úgy, ahogy édesapád teszi!" – kommentálta Siklósi Beatrix, az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője Orbán lányának tegnapi bejegyzését.

©

Orbán Ráhel tegnap azután posztolt a Facebookon, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője bejelentette, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Orbán Viktorral szemben, aki szerintük teljes éves fizetésénél is többet költ lánya egyévi svájci taníttatására.

Azt írta, tudja, hogy az ilyen támadásokat a tények nem befolyásolják, de azoknak, akiknek a valóság számít, azt üzeni, 25 éves, férjével önálló családjuk van, saját lábukon állnak, saját erejükből boldogulnak, és a saját életüket élik. "Nem foglalkozom pártpolitikával, de hiszek Édesapám munkájában, és hiszek abban, hogy Magyarország nagy lehetőségek kapujában áll" – tette hozzá Orbán Ráhel.

©

Az üzenetet kommentelő Siklósi Beatrixról a közelmúltban sokat írt a sajtó, mert a hírek szerint a nagy egyházak nyomására eltávolították a vallási műsorok éléről. A Népszabadság azt írta, Erdő Péter bíboros, Bölcskei Gusztáv református püspök, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és Heisler András, a Mazsihisz elnöke levélben kérte a visszahívását az MTVA vezérigazgatójától részben "nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései" miatt.

Siklósi Beatrix ugyan már nem felel a vallási műsorokért, ugyanakkor a főszerkesztői posztját és többi feladatkörét megtarthatta – tette hozzá akkor a lap.