Nagyon szorítja a határidő a Széll Kálmán tér felújítóit

Nagyon szorítja a határidő a Széll Kálmán tér felújítóit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Összesen 440 napot kaptak a kivitelezők a fővárosi Széll Kálmán tér hétfőn kezdődő átépítésére, pedig eredetileg két éve számolt a Budapesti Közlekedési Központ – írja a Népszabadság. Elvileg jövő februárra fejezik be a munkát.

A tér felújítására kapott uniós és állami támogatásokkal legkésőbb 2016 elejéig el kell számolni, ezért nem tarthat két évig az átépítés. Eredetileg úgy tervezték, hogy még 2012-ben lebonyolítják az engedélyezést és a kivitelezői tendert, de az engedélyek beszerzése jóval tovább tartott, mint gondolták – olvasható a cikkben.

A pályázatot végül 2014 elején hirdethették meg, ráadásul a vesztesek megtámadták az eredményt. A per, illetve az októberi választások miatt novemberben írták alá a kivitelezői szerződést a győztes konzorciummal, amelynek tagjai összesen 5,3 milliárd forintért vállalták a munkát.

A terveket már korábban bemutatta a BKK. A tér teljes átalakítása mellett a villamosvágányokat is átépítik. Ezekről itt olvashatnak részletesen.

A munka idején is lesz errefelé tömegközlekedés, illetve közlekedés, de sávokat zárnak le, illetve megállókat helyeznek majd át. Néhány napra majd a metró kijáratát is lezárják.