Az MSZP már sejti, hogy a távozó jobbos újságírók a közmédiába mennek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP alelnöke közuleményben szólította fel a közmédiát, hogy ne alkalmazza befolyásos pozícióban a Magyar Nemzettől, Hír TV-től és Lánchíd Rádiótól távozó újságírókat.

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke azt közölte, felháborítónak tartja, hogy a Simicska-médiabirodalom vezetői, miután pénteken elhagyták "a jobboldali sajtó egyre mélyebb válságba süllyedő hajóját" a közmédia világába próbálják átmenteni magukat.

Lukács azt írta, a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió vezetői eddig is szolgalelkűen apportíroztak a Fidesznek és Orbán Viktornak, most pedig szerinte kollektíven át akarnak masírozni a közszolgálati televízióba és rádióba. Lukács szerinte ez azt bizonyítja, hogy a közpénzből finanszírozott médiumok a kormányfő totális kézi vezérlése alá kerülnek.

"A válságba került jobboldali sajtó médiafőnökei mostani távozásukkor lelkiismereti okokra hivatkoztak, ami konkrétan azt jelenti, hogy nem hajlandóak bírálni Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP kormányt. Ebben az esetben azonban semmi helyük a közmédiában, hiszen képtelenek az objektív tájékoztatásra" - írta az MSZP politikusa,m aki ezért felszólítja a közmédiumok vezetőit, hogy ne alkalmazzák befolyásos pozícióban a válságba került jobboldali média pártújságíróit.