Lázárral együtt buliznának a civilek vegzálásuk egyéves évfordulóján

Lázárral együtt buliznának a civilek vegzálásuk egyéves évfordulóján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Ankertben ünneplik a Norvég Civil Támogatási Alapból részesülő civilek az ellenük indult hatósági eljárások egyéves évfordulóját. Az április 9-i bulira a kormány képviselőit is meghívják.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert és Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai államtitkárt is meghívta a Norvég Civil Támogatási Alap (pénzeit kezelő alapítványi konzorcium) a velük kapcsolatos hatósági eljárások egyéves évfordulója alkalmából rendezett bulira.

Az április 9-i buli facebookos meghívójában azt írják: egy éve kezdte el a Miniszterelnökség és a kormány vegzálni a független magyar civil szervezeteket és a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítóit, köztük az Ökotárs Alapítványt. "Most, egy év után szeretnénk egy kicsit kifújni magunkat." A vidám megemlékezést ígérő szervezők arra kérnek mindenkit, hogy bulizzanak együtt a nem kormányzati szervezetek szabadságáért, a Norvég Civil Alapért. "Legyünk együtt, hogy megmutassuk: nem vagyunk egyedül, nem lehet bennünket megfélemlíteni. Itt voltunk és itt leszünk, függetlenül attól, hogy mikor, ki van éppen hatalmon, van véleményünk, vannak ötleteink és 'nem félünk őket használni'" – írják.

Az Ankertben tartott összejövetelre a kormány képviselőit is meghívta Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány vezetője, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a megszólítottak el is fogadták-e a meghívást.

©