Polt Pétert meghallgatják Brüsszelben a kémügyben

Polt Pétert meghallgatják Brüsszelben a kémügyben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A legfőbb ügyész áll az Európai Parlament jogi bizottságának rendelkezésére Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügyében. Polt Péter már a bizottság következő ülésén szóhoz juthat Brüsszelben.

A legfőbb ügyészt is meghívja a Kovács Béla brüsszeli képviselő ügyét tárgyaló következő ülésére az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága – írja csütörtöki számában a Népszabadság. A Népszava cikke szerint Polt Péter kész a testület rendelkezésére állni.

"Ahogy eddig, ezután is állunk az EP jogi bizottságának rendelkezésére. Ebbe beletartozhat az, hogy ha a bizottság személyes meghallgatást kezdeményez, akkor a legfőbb ügyész erre is kész" – közölte a Népszava megkeresésére a Legfőbb Ügyészség. Jelezték: az eljáráshoz nem áll módjukban egyebet hozzáfűzni, mert azt az EP jogi bizottsága folytatja a rá vonatkozó szabályok szerint.

©

A Magyar Nemzetnek Morvai Krisztina (Jobbik) EP-képviselő elmondta: az ülésen Polt Péter meghallgatása ellen érvelt, mivel a Legfőbb Ügyészség eddig államtitkokra hivatkozva nem adott át információkat a testületnek, ezért akkor annak vezetője ezekről nyilván szóban sem számolhat be.

A Magyar Nemzet emlékeztet: a lap számolt be egy éve arról, hogy a jobbikos politikussal szemben az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában feljelentést tett, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel utazik Moszkvába. A politikus egy jelenleg is aktív, egykor a KGB-nek dolgozó ügynökkel kapcsolatos nyomozás során került a magyar szolgálatok látókörébe.