Félmilliárdot költött el a fideszes városvezetés egy üres épületre

Félmilliárdot költött el a fideszes városvezetés egy üres épületre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Félmilliárdot vert el uniós pénzből a fideszes városvezetés Rakamazon egy természeti értékeket bemutató házra, amely azóta is üresen áll - derült ki az RTL Klub kedd esti Híradójából.

A Tisza és környékének élővilágát lett volna hivatott bemutatni a turistáknak az a rakamazi ház, amelyre félmilliárd forintot költöttek el uniós forrásokból, és amely nem csak hogy üresen áll, de egyenesen életveszélyes állapotban van - adta hírül az RTL Klub Híradója kedden este. A házban beszakadt a padló és a mennyezet, csupa egérürülék és pókháló minden, és csupán néhány kitömött állat áll benne.

Az önkormányzat ügyvédje szerint az alakja miatt teknősbéka háznak nevezett épület tetőszerkezetének kivitelezése helytelenül, nem az eredeti terveknek megfelelően történt, ami viszont elkészült, az tűzvédelmi szempontból nem megfelelő. Azért a tábla még ott áll az üres épület előtt, amely jelzi, hogy 520 millió forintot kapott a település a ház megépítésére. Illetve nem csak az épületre, hanem egy elektromos csónakokkal ellátott vízi tanösvény és egy kikötő építésére, a békanyálas poshadt vízben azonban egy dabar csónak sincs.

Az előző, Farkas Ernő vezette fideszes városvezetés az összes pénzt elköltötte, hangzott el a riportban, mégsincs használatba vételi engedélye. Az új, független polgármester attól fél, hogy az EU visszaköveteli tőlük a pénzt, márpedig félmilliárd forintot nem tudnának kifizetni. Az ügyben feljelentést is tettek, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.