Rogán úgy megszólalt VS.hu-ügyben, hogy a fal adta a másikat

Rogán úgy megszólalt VS.hu-ügyben, hogy a fal adta a másikat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rogán Antal először szólalt meg az MNB-s ügyekben, de olyat, hogy rögtön felkapta rá a fejét mindenki.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter ma a Kúria kvótanépszavazásról kapcsolatos döntéséről beszélt elsősorban a sajtónak, de kitért az MNB-alapítványok pénzköltéseinek az ügyére is, mint mondta, most először.

Szerinte Matolcsy György jegybankelnököt, az alapítványok vezetőjét a sikerei miatt is támadják, akik támadják, a jegybankelnök jól tette, amit tett, jó munkát végzett: nyereségessé tette a MNB-t, alacsony infláció mellett valósul meg a magyar GDP-növekedés, az MNB és kormány pedig együtt forintosította a devizahiteleket - ez az együttműködés az előző MNB-elnök Simor Andrással nem valósult meg. Az MNB nyereséges. Amiért pedig támadják: Rogán úgy látja, az alapítványok vagyona nem lett kisebb, sőt.

©

Az, hogy az alapítványok milliárdokét vásároltak ingatlanokat, Rogán szerint jó döntésnek bizonyultak, az egyéb támogató tevékenységekkel egyetért. A médiatámogatás támadását sem érti Rogán, és itt következett a kormánykörökből is erősnek számító mondat: "egy kifejezetten kritikus, ellenzéki portált" támogatott az MNB, amelyet az ellenzéknek sikerült a tönk szélére juttatnia, "gratulálok ehhez" - utalt a VS.hu-ban lezajlott, a MNB-s támogatások miatti lemondáshullámra.

Hozzászólások