Bizonytalan, hova költöztetnék a Várból kitett Széchenyi könyvtárat

Bizonytalan, hova költöztetnék a Várból kitett Széchenyi könyvtárat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bár korábban azt közölték, hogy a Várból az OSZK a Nemzeti Múzeum mögé költözne, most ez bizonytalanná vált, az Emmi pedig azt írta, még nem született döntés a könyvtár későbbi helyéről.

Tavaly novemberben jelentette be Lázár János, hogy a Várból az átépítések miatt kiköltöztetésre ítélt Országos Széchényi Könyvtárat a Palotanegyedbe, a Nemzeti Múzeum mögött a Magyar Rádió egykori épületeibe fogják költöztetni, a Népszabadság viszont most arról ír, hogy a színművészeti egyetem is szemet vetett az épületere.

Még tavaly novemberben Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár azt közölte, januárban ötletpályázatot írnak ki az OSZK új épületeire, de ez azóta sem történt meg.

A Népszabadság azt írja, helyi civilek és a józsefvárosi vezetés is azt támogatná, hogy a Magyar Rádió volt épületeibe a Színház- és Filmművészeti Egyetem költözzön be, amelynek képzése eddig egymástól távol eső, elavult és szűkös helyszíneken folyt. A rádió volt épületeinek jó akusztikájú stúdiói és az épületkomplexum viszont jól passzolna az egyetemnek

A józsefvárosi önkormányzatnak egyébként nincs kifogása az ellen sem, hogy az OSZK költözzön a kérdéses épületekbe, az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont a lapnak azt írta, hogy a Palotanegyedre ígért építészeti ötletpályázat "előkészítése megtörtént, a megjelentetés időpontjáról egyelőre nem született döntés".

Az OSZK elhelyezéséről viszont azt írták, "az elhelyezésre vonatkozóan több helyszín is szóba került. Az OSZK Budavári Palotából való kiköltöztetéséről és jövőbeli elhelyezéséről még nem születetett döntés."

Hozzászólások