105 fiatalt hozott haza eddig a kormány Angliából

105 fiatalt hozott haza eddig a kormány Angliából

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 100 millió forintból indított Gyere haza programban eddig 105 magyart hoztak haza Angliából.

Összesen 105 fiatal jött haza Angliából dolgozni a Gyere haza, fiatal! program segítségével – tudta meg az Index az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) válaszából.

A Gyere haza, fiatal! program tavaly áprilisban indult azzal a céllal, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítse lakhatási, letelepedési támogatással és megfelelő munkahely biztosításával.

A programhoz az Egyesült Királyságban élő és dolgozó, speciális vagy hiányszakmával rendelkező magyar állampolgárok csatlakozhatnak, ezeknek a feltételeknek 1939 fő felel meg a honlapon regisztráló 5000-ből, de végül csak 381 fő csatlakozott, tehát ők töltötték ki a szükséges nyilatkozatokat. 645 csatlakozási kérelem érkezett összesen.

A programhoz csatlakozók közül eddig 105 embert hoztak haza, közülük 52-t tavaly. A program egyébként 134 céggel áll partneri viszonyban, náluk összesen 2140 betöltetlen állás van.

A programot 100 millió forintból indították, úgy számoltak, hogy ennyiből nagyjából ötven fiatalt lehet hazacsábítani. Ez azt jelenti, hogy egy fiatal hazahozása eddig körülbelül 950 ezer forintba került.

Hozzászólások