Újabb durva állatkínzás: felgyújtottak egy sünit a XIII. kerületben

Újabb durva állatkínzás: felgyújtottak egy sünit a XIII. kerületben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Eleinte úgy tűnt, hogy a kis állat túléli az élve felgyújtást, de kedden napközben belehalt az átélt kínba. Állatvédők keresik a felelőst.

Felgyújtottak egy élő sünt a XIII. kerületben, a Tüzér utca és a Hun utca sarkánál, a kutyafuttató közelében - írják az Állatmentő Sereg Facebook-oldalán.

Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz. Eleinte úgy tűnt, hogy meg tudják menteni az életét, de kedden napközben a kis állat belehalt a kínzásba - vélhetően nem a sérülései, hanem az átélt stressz miatt.

Az állatvédők eddig százezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít az állatkínzó(k) kézrekerítésében.

A rendőrségnél érdeklődtünk, hogy nyomoznak-e, közölték: egyelőre nem érkezett hozzájuk sem be-, sem feljelentés az ügyben, így nyomozás sem indult.

©
©

Idén feltűnően sok volt az állatokkal szembeni érthetetlen kegyetlenkedésről szóló hírekből. Jászapátiban egy, a környéken ismert gólyát kínzott meg és vert agyon a gyanú szerint két 15 éves gyerek. A városba visszajáró állat azért nem tudott elmenekülni a kamaszok elől, mert előtte áramütés érte.

A közelmúltban hasonló módszerrel végeztek ki egy vadkacsát Kőbányán, mint a fenti sünt:

Felgyújtottak egy kicsinyeit védő vadkacsát Budapesten

Újabb felháborító állatkínzásról adtak hírt: valamilyen propán-bután hajtógázas spray-vel felgyújtottak egy vadkacsát Kőbányán. Az állat egy napig viselte súlyos égési sérüléseit, mire megtalálták az állatvédők. Hosszú haláltusa után pusztult el.

Hozzászólások