Jövő héten olvashatja a Népszabadság szerzőinek cikkeit

Jövő héten olvashatja a Népszabadság szerzőinek cikkeit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meg fog lepődni, ha megtudja, hol találkozhat a népszabisok anyagaival.

A hajléktalanok által árusított Fedél Nélkül című lapban talál átmeneti otthonra a bezárt lap szellemisége – jelentette be a Népszabi Szerkesztőség nevű Facebook-csoport

A népszabisok a többletköltségeket állják, ám a szokások szerint minden bevétel a fényképes igazolvánnyal rendelkező hajléktalan árusokat illeti – írják, hozzátéve, hogy a szerzők most a jövő héten megjelenő lap anyagain dolgoznak. 

A Népszabadság szerkesztőségével egy hete közölte munkáltatójuk, hogy többé nem kell bemenniük dolgozni, bár nem bocsátották el őket. A szerkesztőség tagjai azóta hasztalan próbálnak kapcsolatba kerülni kiadójukkal, a Mediaworksszel.

Túszok vagyunk, és kollektív büntetést kaptunk: Bécsben is megszólaltak a népszabisok

A Népszabadságot tulajdonoló Mediaworks osztrák anyacégéhez, a Vienna Capital Partnershez (VCP) mentek tárgyalni pénteken a felfüggesztett lap munkatársai. Gergely Márton főszerkesztő-helyettes Bécsben sajtótájékoztatón mondta el az elmúlt egy hét történetét. Ugyancsak pénteken jelent meg az osztrák der Standardban a vele készített interjú, amelyben egyebek mellett azt mondta: a múlt heti költözés ígéretével csapdába csalták őket, a történtekre pedig kollektív büntetésként tekint.

Hozzászólások