szerző:
hvg.hu

A Demokrata című hetilap főszerkesztője szerint a Népszabadság munkatársai csak azt kapták, amit korábban ők tettek Bencsikékkel. Rogán Antal helikopterezésével szerinte semmi baj, a közmédiának pedig a kormányt kell szolgálnia. A főszerkesztő szerint objektív sajtó nincs, a tévénézőket pedig értéktelen és értékes rétegekre osztja, utóbbiakhoz sorolja a közmédia közönségét.

Interjút adott a Médiapiac című lapnak Bencsik András, a kormánypárti Demokrata című hetilap főszerkesztője, amelyben kifejtette, hogy nem hisz az objektív újságírásban, majd válaszról-válaszra bemutatta, hogy ő valóban nem alkalmaz objektív mércét, az Orbán-kormánnyal pedig mindenben egyetért.

- Elmondta, hogy a Népszabadság csak azt kapta, amit korábban ők tettek a Demokratával, amikor 1997-ben a lapot politikai nyomásra beszántották, és Bencsik ezt a Népszabadságból tudta meg, a baloldali lap munkatársai azonban előző nap nem szóltak nekik. És amikor ellenzékben volt a Demokrata, sosem kapott állami hirdetést.

- Rogán Antal szerinte azért hazudott arról, hogy helikopterezett-e, mert már elege van abból, hogy a baloldali médiumok éhes sáskái semmi mással nem foglalkoznak, mint azzal, milyen cipője, karórája, pulóvere van. Amúgy Bencsik szerint egy félmilliós helikopterezést minden középosztálybeli ember ki tudna fizetni, és szerinte Rogánt az esküvő szervezője utaztatta. (Rogán és a helikoptercég viszont azt állították, hogy a miniszter felesége boltolta le a fuvart.)

- Szerinte az, hogy Széles Gábor megvette a Magyar Hírlapot és átirányította jobboldali lapnak, a Népszabadsághoz hasonlóan nem sajtószabadság kérdése, hanem dirigált a tulajdonos.

- A főszerkesztő szerint a jobboldali politikai erőtérnek olyan bulvármédiumok létrehozásával, mint a Lokál vagy a 888.hu, az a célja, hogy oda is eljusson, ahová eddig nem. De ez a szerinte ultraliberális Index hegemóniáját nem sérti.

- Simicska csak előadta, hogy ő az áldozat, véli Bencsik, holott szerinte Simicska csak elhitte, hogy Orbán megbuktatható, majd lecsatlakozott a balliberális politikai táborhoz. Talán a G-nap is tudatos volt, néhány konyak után előadott elterelő hadművelet – mondja a főszerkesztő.

- Miközben Bencsik folyamatosan arra hivatkozik, hogy az ellehetetlenített baloldali médiumok nem piacképesek, arra a kérdésre, hogy a piacképes Class FM-tól, Simicska rádiójától miért vonták meg a frekvenciát a hatóságok, azt válaszolta:

"Nem érdekel a Class FM, a hátamon a szőr feláll, ha belehallgatok. A lényeg, hogy Simicska médiumai ellenségesek lett."

- Arról, hogy az állami hirdetések nem jelennek meg az ellenzéki lapokban (jegyezzük meg: akkor sem, ha piaci pozíciójuk indokolná), Bencsik azt mondja: ha egy lap egy adott kormány megbuktatásán dolgozik, helyesen teszi a kormány, hogy nem finanszírozza.

- Objektív újságírás nincs, ezt tanítja az újságíró-iskolában is, szerinte az objektív kép úgy rajzolódik ki, hogy a különböző orgánumokban mindenki elmondhatja a magáét.

- Mintha csak azt akarta volna bizonyítani, hogy részéről nincs objektív újságírás, elmondta, hogy "civilként" járta az országot, és kampányolt a kormány álláspontja mellett. Úgy érzi, a 3,3 millió nem szavazat az ő munkájuk eredménye.

- Azt gondolja, hogy ha a rendőrségnek, a katonaságnak és a tűzoltóknak is az államot kell szolgálniuk, akkor a közmédiának is az a dolga, hogy a kormány bejelentéseit közölje, aztán persze az ellenzék mondhat bármit, Bencsiket az már úgysem érdekli.

- 2015-ben azt hitte, gőgössé válik a hatalom, de mára meggyógyult a migránsozás révén, vagyis a migránsozás lényege a nemzet, a haza és utódaink védelme volt.

- Habony Árpád egy személyében kihívóan magabiztos figura, megnyilvánulásaiban egy ficsúr, aki ugyanakkor a nemzet lelkiségét gyógyította meg azzal, amikor kezdeményezte, hogy a koronát 2000-ben áthelyezzék a parlamentbe. Amúgy szerinte Habonynak van kapcsolata Orbánnal, de nincs kapcsolata a kormánnyal, és egy roppant tehetséges, értékes, ám nagyon szabálytalan ember.

- Habony azért bujkál, mert a ballib média vadászik rá.

- Amikor arról kérdezik, hogy mit szól ahhoz, hogy az idén nyolcvanmilliárd forintnyi közpénzből működő közmédiának alig van nézője a sokkal kevesebből működő kereskedelmi tévékhez képest, Bencsik kifejti, hogy a kereskedelmi tévék az alsó, a legértéktelenebb népréteget szolgálják ki, a köztelevíziót pedig a legértékesebb réteg, a véleményformálók nézik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Közös maszturbálásra kényszeríthette a nőket a világhírű brazil gyógyító

Közös maszturbálásra kényszeríthette a nőket a világhírű brazil gyógyító

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

Rengeteg a törötten érkező webáruházas termék - az okostelefonunkban van a megoldás

Rengeteg a törötten érkező webáruházas termék - az okostelefonunkban van a megoldás

Megadta a lehetőséget a Brexitből kihátrálásra az EU Bírósága

Megadta a lehetőséget a Brexitből kihátrálásra az EU Bírósága

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

FINA: Elfogadták a vízilabda szabálymódosításait, rövidebbek lesznek a mérkőzések

FINA: Elfogadták a vízilabda szabálymódosításait, rövidebbek lesznek a mérkőzések