Havi kétmilliót keres majd főkonzulként Csiszár Jenő

Havi kétmilliót keres majd főkonzulként Csiszár Jenő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Persze lakásra nem kell majd költenie, és egyéb dolgokat is megtérítenek neki.

Közel 2 millió forintot kereshet majd milánói főkonzulként Csiszár Jenő – írja a Bors. A műsorvezető lakásra, autóra és más költségtérítésekre is jogosult lesz.

A lap azt írja, főkonzulként a legmagasabb, a nagyköveteknél is alkalmazott 4,6-es szorzóval számítják majd ki Csiszár Jenő euróban fizetett devizailletményét (azaz diplomataként kapott fizetését), amelyet azután kaphat, hogy várhatóan idén ősszel elfoglalja állomáshelyét az észak-olaszországi Milánóban.

A külképviseletekről szóló, tavaly hatályba lépett új törvény szerint a devizailletmény-alap bruttó 425 ezer forint havonta. Vagyis Csiszár alapfizetése fo­rintban havi 1 millió 955 ezer forint lesz.

Ezen felül megbízatása ideje alatt Csiszár jogosult lesz havi 300 ezer forintos lakhatási és vegyes-költségtérítési alapkeretre, óvodáztatási és iskoláztatási költségtérítésre (gyerekek után) havi 150 ezer forintra. A törvény szerint egyébként a diplomaták jövedelemmel nem rendelkező házastársuk, élettársuk után ellátmánypótlékra is jogosultak.

Hozzászólások