BRFK: Nem bűncselekmény, hogy Mészárosék kivágtak 27 védett fát

BRFK: Nem bűncselekmény, hogy Mészárosék kivágtak 27 védett fát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Luxusvilla épül a Bérc utcában, méghozzá egy korábban védett területen. Az I. kerület feltétele az volt, hogy 27 fa megmarad. Mészáros Lőrinc cége mégis kivágta mind. A hvg.hu szerette volna megtudni, hogy áll az ügyben tett feljelentés. Nem lepődtünk meg.

Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. fittyet hányt az I. kerületi önkormányzat határozatára, amely szerint a gellérthegyi Bérc utcába tervezett luxusvilla kivitelezésénél a fák egy részét meg kell őrizni. Ahogy a 444 kiszúrta, a Teief Terra Kft. megbízásából végzett munka során a Mészáros és Mészáros mégsem kímélte az egykoron védett területen álló 27 fát.

A környezetkárosítás miatt a Magyar Liberális Párt feljelentést tett, és az I. és XIII. kerületi ügyészség eljárást is indított. Rákérdeztünk a rendőrségen, mi lett a feljelentés alapján indított nyomozásból. A BRFK azt válaszolta a hvg.hu megkeresésére, hogy a feljelentést a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. évi törvény 174. § (1) a) pontja alapján a főkapitányság elutasította.

Gyorsan fellapoztuk hát a törvényt, mire jutottak a nyomozók a Mészáros cége által a kerületi határozattal ellentétesen kivágott fák ügyében. Ezek szerint a feljelentés elutasításához az vezetett, hogy a kérdéses "cselekmény nem bűncselekmény". Bővebb magyarázatot nem kaptunk.