Az Emmi nem veszi meg a botrányos ORÖ-ingatlant

Az Emmi nem veszi meg a botrányos ORÖ-ingatlant

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A minisztérium nem tervez irodaházat venni, holott a RomNet már azt is tudni vélte, hogy ki tárgyal az Emmivel a túlárazott irodaházról.

A RomNet olyan információkhoz jutott, hogy a nemrég megmentett ORÖ – amelyben súlyos visszaélések voltak a Híd a munka világába program pénzeivel, összesen 1,6 milliárd forint értékben – által megvásárolt egyik irodaház a Naphegyen, a Gellérthegy utcában a kormány, közelebbről az Emmi tulajdonába fog kerülni. A lap még az árat is tudni véli: a minisztérium szerint is drágán, nettó 205 millióért vett épületet 270 millióért venné meg az Emmi, "Balog János elnök már tárgyalásokat folytat a tárcával az adásvétel mielőbbi lebonyolításáért".

Vagy a RomNet információi nem helyesek, vagy a kormány máshogy tervezi lebonyolítani az akciót, ugyanis az Emmi azt közölte a hvg.hu-val, hogy nem tervez ingatlant vásárolni.

Az ORÖ más cégek, intézmények felé is tartozik, írja a RomNet, a NAV pedig ismeretlen tettes ellen nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt.

Lázár János a legutóbbi Kormányinfón úgy fogalmazott az ORÖ-ügyben, "tudom, vannak hibák, szabálytalanságok, adminisztratív nehézségek". De ha a sajtó folyamatosan ostrom alatt tartja az ORÖ-t és vezetését, az rombolja a romák felzárkóztatásának esélyeit. Szerinte a 4-es metró visszaélései jóval nagyobb kárt okoztak.

Hozzászólások