Itt a magyarázat a ligetvédő fejbe verésére: "jogszerűtlenül akadályozta a gép mozgását"

Itt a magyarázat a ligetvédő fejbe verésére: "jogszerűtlenül akadályozta a gép mozgását"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

"Néhány, a saját testi épségét is kockára tevő, önjelölt hatóságként viselkedő tiltakozó magánakciójáról" ír a Városliget Zrt., miután egyik markolójuk leütött egy embert a ligetben. A projektcég szerint az illetőnek nem lett komoly baja.

Közleményben reagált a Városliget Zrt. a hétfő hajnali városligeti incidensről szóló hírre.

Azt írták, a Petőfi Csarnok bontása az előzetes ütemterv szerint zajlik, ám hétfőn "tiltakozók egy szűk csoportja" megpróbálta megakadályozni, hogy a markológép bejusson a helyszínre. A kiérkező rendőrök aztán felszámolták a jogsértő állapotot, biztosították a helyszínt és a gép bejutását, így a munkálatok rövid időn belül folytatódhattak – írták.

"Miközben jogszerűtlenül akadályozta a gép mozgását, az egyik tiltakozó – elmondása szerint – sérülést szenvedett, ám a rendbiztosok helyszíni tájékoztatása szerint sérülése orvosi ellátást nem igényelt" – írta a Liget Projekt kivitelezője.

A Városliget Zrt. azt írta, minden szerződéses partnere rendelkezik a bontáshoz a szükséges engedélyekkel, az illetékes hatóságok nem emeltek kifogást a bontás szakszerűsége, szabályszerűsége ellen.

Néhány, a saját testi épségét is kockára tevő, önjelölt hatóságként viselkedő tiltakozó magánakciójának lehettünk ma is tanúi

– szidta a projektcég a civileket.

A bontási terv része az épületben található kis mennyiségű azbeszt biztonságos kibontása és elszállítása is. Az azbesztmentesítéssel megbízott alvállalkozó elvégezte a mérgező anyag eltávolítását, és megkezdte a hulladék elszállítását az engedélyezett lerakóra.

A ligetvédők hétfőn drámai videót tettek közzé egy hajnali incidensről: egy bontani igyekvő markolós kanalával fejbe verte az egyik tiltakozót, és kis híján elgázolt egy másik civilt.

Hozzászólások