Pukli: Orbán Viktor lett Koppány, akit le kell győzni

Pukli: Orbán Viktor lett Koppány, akit le kell győzni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vagy kikerülünk az orbáni diktatúrából, vagy eltűnik az ország a süllyesztőben – így látja az ország lehetőségeit Pukli István.

Nem volt más választása – ezzel indokolta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Pukli István, hogy megalapította a Polgári Világ Pártot. Az új tömörülést olyan pártként jellemezte, amely hitelesen képviseli a polgári értékeket. A Tanítanék Mozgalom alapítója az Orbán-rendszerben csalódott fideszesek, illetve a közép felé tendáló, ezért hiteltelenné váló Jobbikból kiábrándultak támogatására is számít, és arra, hogy a jövő évi választáson mindenképpen bejutnak a parlamentbe.

A pártelnök Pukli és Kálovics Enikő alelnök arról is beszéltek, hogy először az ellátórendszereket alakítanák át. Szerintük az oktatás a nemzet felemelkedésének záloga, ezért arra a GDP 12 százalékát fordítanák – a jelenlegi kormány nem egészen 5-öt.

Pukli arról is beszélt, hogy a Szent István-i álmot kell beteljesíteni Magyarországon, Orbán Viktor pedig „átállt a sötét oldalra”, és ő lett Koppány, akit le kell győzni.

A Polgári Világ Párt az orosz befolyás ellen is küzdene, és átvizsgáltatná a Paks II. projektet. Információik szerint a beruházás harmadát ellopják, és saját céljaikra fordítják a fideszesek.

Hozzászólások