Bakondi György fia újabb zsíros állást kapott

Bakondi György fia újabb zsíros állást kapott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tiszai vízművekhez kerül Bakondi Patrik - derítette ki a HírTv.

Bakondi Patrikot, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának fiát nevezte ki Seszták Miklós fejlesztési miniszter a Tiszai Regionális Vízművek Zrt. élére - tudta meg a Hírtv. Korábban őt nevezték ki az Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt. élére is.

Így talán végre megérkezhet a tavaly nyári botrányok után szinte a működésképtelenség szélére került vásárosnaményi szennyvíztelep felújítására évek óta beígért 1 milliárd forint. A hírcsatorna szerint a szenny eltűnése még így sem garantált, hiszen a szennyvíztelepek ellenőrzése önbevallással működik.

A csatorna szerint a Tiszának nem csak a magyarországi szennyezést kell addig is túlélnie. Romániában az ország húsoligarchájának, Vaszilev Lukucnak a tulajdonában lévő Unicarm húsüzem vetési telephelye a szennyforrás. A HírTv tegnap esti Látótér című műsorának stábja beforgatott az üzem udvarára, ahol halmokban rohadnak a levágott állatok belsőségei a szabad levegőn, közvetlenül a lakónegyed mellett, ahol gyerekek élnek.

A gyárból kiáramló szörnyű dögszag üli meg a környéket állandóan, egy szennyvízelvezető csövön keresztül pedig megállás nélkül folyik a döglé a Szamosba. Vélhetően a vágás során keletkezett állati hulladék, ürülék és csontdarálmány keveréke.