Másfél éves gyerek és apja is bennégett egy felgyújtott mezőcsáti házban

Másfél éves gyerek és apja is bennégett egy felgyújtott mezőcsáti házban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A tűzből két gyerek még ki tudott menekülni, a gyújtogató maga a ház tulajdonosa volt, a rendőrök elkapták.

Saját házát gyújtotta fel egy férfi Mezőcsáton, miközben abban egy másik férfi és három gyerek aludt. A tűzben egy apa és másfél éves kisgyermeke is az életét vesztette írja a Police.hu.

A gyújtogató 36 éves mezőcsáti B. Csabát a rendőrök végül azonosították, majd elfogták, most emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ellene a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség azt írja, a férfi hétfőn hajnalban egy családi veszekedés után gyújtotta fel a saját házát, amiben egy felnőtt és három gyerek aludt. Miután a tűz továbbterjedt, a gyújtogató elmenekült a helyszínről, anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a bent lévőknek.

Az egyre terjedő lángokból egy 14 éves lány és egy 12 éves fiú még ki tudott menekülni, de a házban közben felrobbant egy gázpalack is. A 33 éves apa a 1,5 éves lányával már nem tudott kijutni az ingatlanból.

A Borsod megyei online lap, a Boon.hu azt írja, a nagyobbik lány maga menekült ki a házból, míg az apa előbb kivitte a 12 éves fiút, majd visszament az égő házba legkisebb gyermekéért, de vele már nem tudott kijutni. A férfin a sógora és mások is próbáltak segíteni, de a nagy füst miatt nem tudtak vele kapcsolatba lépni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottal szemben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására

Hozzászólások