Német külügyminiszter: mindenkinek be kell tartania a kvótaperben hozott ítéletet

Német külügyminiszter: mindenkinek be kell tartania a kvótaperben hozott ítéletet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

"Nemcsak európai értékeinkkel, hanem az európai joggal is teljes mértékben összhangban van" - mondta a kvótaperben hozott döntésről Sigmar Gabriel külügyminiszter.

Mint ismert, az EU bírósága szerdán elutasította Magyarország és Szlovákia keresetét az uniós menekültkvóták ügyében. Szijjártó Péter nem sokkal a döntés nyilvánosságra kerülése után sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy elfogadhatatlan az ítélet, és nem kötelezi Magyarországot.

Németország is reagált a döntésre. Sigmar Gabriel külügyminiszter azt mondta, Németország valamennyi európai partnertől elvárja, hogy betartsa az Európai Bíróság ítéletét a menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló mechanizmusról.

Szijjártó Péter német kollégája szerint a bíróság végérvényesen tisztázta, hogy a menedékkérők elosztásának ügyében az "európai szolidaritásról" szóló döntés "nemcsak európai értékeinkkel, hanem az európai joggal is teljes mértékben összhangban van".

"Elvárhatjuk, és el is várjuk, hogy valamennyi európa uei partner tartsa be az ítéletet, és további késlekedés nélkül hajtsa végre a döntést."

Hozzászólások