Schilling: Vona Gáborban nincs elég kraft

Schilling: Vona Gáborban nincs elég kraft

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG

Készül-e zavargásokra, miért aggódik Németh Szilárd egészségéért, és miben hasonlít szerinte Simicska Macronhoz. Többek között erről beszélt a HVG-nek Schilling Árpád rendező.

"Ahol a főtéma a senki által nem látott >>migráns<<, ott egyre nehezebb párbeszédet folytatni bármiről, ami gondolkodást igényel" – mondta Schilling Áprád rendező a HVG-nek adott interjújában.

Blöffnek tartja, hogy Vágó Gábor és Gulyás Márton mellett őt is nemzetbiztonsági kockázatnak kiáltotta ki Németh Szilárd. Szerinte ez is azt jelzi, hogy a Fidesz nem a valós problémákkal törődik, és az a célja, hogy állandó feszültségben éljen az ország. Ha valóban zavargásokra készülne, akkor nem interjúkban beszélne erről, tette hozzá a rendező, aki hangsúlyozta: nem szabad erőszakos eszközökhöz nyúlni.

Mint elmondta, a Fidesz jelenleg leválthatatlan, ennek egyik oka, hogy az állampolgárok még nem érzik az utóbbi évek rohamos minőségi romlását. Úgy látja, hogy a migránsozásban a kormány partnerre talál a liberális értelmiség körében is.

Vona Gáborról és a Jobbikról szólva elmondta, meggyőződése, hogy Simicska Lajos jobb híjján állt be a párt mögé, és nem is elégedett Vonával, "akiben nincs elég kraft". Maga akkor tudná támogatni Simicskát, ha az oligarcha "előbb leülné, ami az állam megcsapolásáért jár".

A teljes interjút az e heti HVG-ben olvashatja el!

©
Hozzászólások