Félresikerült a győri karácsonyfaállítás, beszakadt a főtér burkolata – videó

Félresikerült a győri karácsonyfaállítás, beszakadt a főtér burkolata – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A fenyőfát szállító teherautó letért a kijelölt útról, és ráhajtott a földbe süllyesztett szökőkútra, amely nem bírta el a több tonnás súlyt.

Beszakadt a térkő a város karácsonyfáját szállító teherautó alatt Győrben. A fenyőt már leemelték a 8 tonnás kocsiról, amikor a sofőr meg akart fordulni, és egyszerűen beomlott alatta a tér – tudósított a hétfői RTL Híradó.

A helyszínen készített amatőr felvételen látszik, hogy a teherautó első kerekei szinte eltűntek a lyukban. A nyolctonnás jármű alatt hétfő délelőtt szakadt be a díszburkolat a győri Széchenyi téren. A teherautó a város karácsonyfáját vitte a helyszínre, már lepakolták a szállítmányt, és a sofőr éppen indulni akart, amikor a térkő megadta magát.

A felvételt a Kisalföld.hu olvasója készítette.

A teherautó kiszabadítása után óriás lyuk tátongott a téren, amikor már a javítást végezték szakemberek.

Mint kiderült, a teherautó a földbe süllyesztett szökőkútrendszerre hajtott rá.

A győri közszolgáltató szerint évek óta ugyanaz a vállalkozó szállít karácsonyfát a térre, és tudnia kellett, hogy nem hajthat rá a térnek arra a részére, ahol a szökőkút van.

Ozsvárt Tamás, a Győrszol szóvivője szerint a sofőr letért a kijelölt útról, amelynek megerősített burkolata van. Ugyanakkor nem történt jelentős kár, gyorsan kicserélhető műanyag tartószerkezetek károsodtak a teherautó súlyától. Daruval szabadították ki végül a kelepcébe került járművet.

Győrben pénteken kezdődik az adventi vásár. Azt ígérik, hogy a beszakadt burkolatot már keddre kijavítják. 

A Kisalföld.hu szerint a fenyőt hétfő reggel 8 órakor vágták ki Győrben, a Csanakhegyi úton, és a Széchenyi téren egy előre kialakított tartóban állították fel.