A Jobbik szerint egy kamupárthoz könyvelték a szavazataikat egy szavazókörben

A Jobbik szerint egy kamupárthoz könyvelték a szavazataikat egy szavazókörben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Jobbik már készíti elő az újrászámláláshoz a beadványokat.

A Jobbik közleményt adott ki, amelyben felszólítja a Nemzeti Választási Irodát, hogy vizsgálja ki a választási csalások gyanújával kapcsolatos összes bejelentést és észrevételt, ugyanis több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények.

Megemlítik az ellenzéki szavazatok feltételezhető "kreatív könyvelését" is, és példaként Budapest 4-es választókerületének 4. szavazókörét hozzák, ahol bár egyéniben a Jobbik jelöltje 35 szavazatot kapott, listán egyet sem, ellenben az egyik kamupárt, a Net Párt 66 szavazatot gyűjtött. A Jobbik szerint a rájuk adott listás szavazatokat könyvelték a Net Párt neve mellé.

©
©

A Jobbik ezért rendszerszintű hibákról és visszaélés gyanújáról beszélt, és közölték, elvárják, hogy a Nemzeti Választási Iroda rövid időn belül vizsgálja ki a panaszokat és adjon megnyugtató válaszokat.

"A Jobbik folyamatosan vizsgálja a további adatokat, s egyben előkészíti az újraszámlálást elérő jogi beadványokat" – írták.

Hozzászólások