Jobbik: Vona örökségét kell továbbvinni

Jobbik: Vona örökségét kell továbbvinni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
T. R.

Szombaton tartja kongresszusát a Jobbik, Vona Gábor háttérbe húzódása után teljes tisztújítás jön.

A zárt ajtók mögött tartandó gyűlés előtt Snieder Tamás, az egyik elnökjelölt újságírói kérdésre elmondta, szerinte a pártnak szervezeti és strukturális megújulásra van szüksége, mert ha ez nem következik be, nem tudják leváltani a Fideszt 2022-ben. Beszédében egy olyan politikai víziót vázol majd, ami “jelentős mértékben hasonló az eddigi irányvonalhoz, nagy eltérések nem lesznek.”

Egy esetleges Fidesz-ellenes, teljes ellenzéki összefogásról azt mondta, annak vannak határai, az árokásókkal nem tud összefogni, ilyennek tartja Gyurcsány Ferencet is. “Rajtuk kívül sokan szóba kerülhetnek.” Saját esélyeiről azt mondta, hisz a győzelmében és abban, hogy ő lesz a Jobbik elnöke.

Jakab Péter szóvivő azt mondta, bárki is lesz új elnöke, Vona Gábor politikai örökségét kell továbbvinni, ami a néppártosodás. Szerinte Sneider és Toroczkai is ezt követi, hangsúlybeli eltolódásokkal. Az új elnöksgének meg kell majd küzdeni egy esetleges 660 milliós ÁSZ-büntetéssel. Jakab azt mondta, ennyi pénze nincs a pártnak, vitatják is a büntetés jogosságát, de valahogy megpróbálják majd kifizetni.

Jakab Péter
©

Az elnöki tisztésgért Sneider Tamás mellett Toroczkai László, Ásotthalom polgármester indul, a megváltozott struktúra után létrejött elnökhelyettesi pozícióért szintén, Gyöngyösi Márton (ő a Jobbik frakcióvezetője is lett, Sneider mellett vállalna tisztséget) és Dúró Dóra (Toroczkai dolgozna vele), az esélyekről itt írtunk részletesen. A hat alelnöki helyre pedig tizennégyen:

Elnök délután egyre, alelnökök később várhatóak, a döntésekről a helyszínről számolunk be.

Hozzászólások