Az LMP feljelenti a fővárost a Red Bull Air Race miatt

Az LMP feljelenti a fővárost a Red Bull Air Race miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A többmilliárdos állami támogatás mellett a versenyt szervező cégnek mindössze 13 millió forintos területhasználati díjat kell fizetnie, ez a párt szerint hűtlen kezelés.

Az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a Red Bull Air Race nevű versenyre: Európa egyik legértékesebb területéért viszont csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a cég, írja a párt közleményében. Az LMP szerint ez kimeríti a hűtlen kezelést, ezért feljelentést tesz a főváros vezetése ellen. 

Az LMP álláspontja az, hogy véget kell vetni annak a fideszes városvezetés előtt is meglévő felháborító gyakorlatnak, hogy döbbenetes mértékű állami közpénztámogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan kiemelten környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, amely több napra megkeseríti a budapestiek életét, továbbá ellehetetleníti a fővárosi közlekedést. A párt éppen azért indított online petíciót a helyiugyek.hu portálon, hogy tiltsák ki a Belvárosból a Red Bull Air Race-t.

Az LMP álláspontja szerint a főváros vezetése ténylegesen, pénzügyileg is megkárosítja az adófizetőket, hiszen a többmilliárdos állami támogatás mellett a versenyt szervező cégnek a valódi értéknél elképesztően aránytalanul kevesebbet kellett fizetnie. 

Ezért az LMP hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz, egyben felszólítja Tarlós István főpolgármestert: haladéktalanul intézkedjen, hogy a Red Bull Air Race a jövőben ne a Belvárosban kerülhessen megrendezésre.

A versenyre továbbra is áramlanak azonban a közpénzmilliárdok: a kormány 2016-os határozata szerint 2018 és 2020 között még évi 2 milliárd forint közpénzt költhet a Red Bull Air Race Budapesten való megrendezésére.

Hozzászólások