Csak Magyarországon tiltották el, máshol volán mögé ülhet Rezesova

Csak Magyarországon tiltották el, máshol volán mögé ülhet Rezesova

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ittas vezetés miatt négy ember halálát okozó szlovák milliárdosnő kedden szabadult.

Hazájában ugyanúgy volán mögé ülhet a kedden szabadult Eva Rezesova, ugyanis hiába tiltotta el a bíróság nyolc évre a vezetéstől, a büntetés kizárólag Magyarország határain belülre vonatkozik – mondta Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a Magyar Idők kérdésére.

A négy ember halálra gázolása miatt elítélt, kedden szabadult szlovák nő hazánkban legkorábban 2029-ben vezethet, de – mint az a főügyészség válaszából kiderült – mivel a rendelkezés más országokban nem érvényes, máshol ugyanúgy kocsival járhat Rezesova.

A kormánypárti lap sajtóhírekre hivatkozva azt írja, Rezesova mindvégig betartotta a börtön szabályait, rabtársaival egyetlen konfliktusa nem volt. Büntetése alatt a varrodában dolgozott.

A szlovák nő 2012 augusztusában, az M3-as autópályán közlekedett ittasan, amikor mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel belerohant hátulról egy FIAT Puntóba. A balesetben négyen vesztették életüket. Rezesovát jogerősen 9 év fegyházra ítélték, amelyből 6 év után szabadulhatott. A hvg.hu riportere ott volt, amikor a szlovák nő kilépett a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet budapesti, Nagy Ignác utcai épületéből.

Hozzászólások