Kiemelt rendőri egységek keresik egy újabb meglopott helyettes államtitkár laptopját

Kiemelt rendőri egységek keresik egy újabb meglopott helyettes államtitkár laptopját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Rövid időn belül ez már a második olyan eset, hogy egy helyettes államtitkárt meglopnak, a hatóságok mindkét esetben azonnal és minden lehetséges eszközt bevetve intézkedtek.

Korábban mi is írtunk arról, hogy ellopták a Honvédelmi Minisztérium egyik helyettes államtitkárának, Földváry Gábornak a táskáját. A politikus táskáját autójából emelték ki a tolvajok a leeresztett ablakon keresztül a Nyugati téren, majd egyszerűen elsétáltak vele. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztálya heteken át komoly erőkkel dolgozott az ügyön, annak ellenére, hogy csak ritkán foglalkoznak tolvajlással, inkább komolyabb ügyeket szoktak felgöngyölíteni.

A tetteseket néhány hét múlva elfogták, még DNS-mintát is vettek tőlük az azonosításhoz. Úgy tudni, Földváry minden holmija megkerült, kivéve a tabletjét.

Úgy tűnik, a helyettes államtitkároknak mostanában nincs szerencséjük az elektronikai eszközökkel: az Átlátszó azt írja, hogy nemrég Bíró Attilát, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárát is meglopták, neki az autója csomagtartójából vitték el félmilliós laptopját. A portál információi szerint a tolvajok egy jelblokkolóval nyithatták ki a kocsit, de hogy honnan tudhatták, hogy pont azt az autót érdemes feltörni, egyelőre nem tudni.

A politikus eltűnt laptopját ismét kiemelt rendőri egységek próbálják megtalálni: a lopás kivizsgálását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozóira bízták. Az Átlátszó szerette volna megtudni, hogy ezt mi indokolta, ezért megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, onnan azonban csak azt a választ kapták, hogy egyelőre nem adhatnak részletes tájékoztatást, de annyit hozzátettek, hogy a nyomozó hatóság kijelölésének vannak a hatáskör és illetékességtől való eseti eltérést megengedő szabályai.

Hozzászólások