Szokatlanul meleg lesz még a hosszú hétvégén is

Szokatlanul meleg lesz még a hosszú hétvégén is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szerda délelőtt az éjszaka képződő ködfoltok mindenhol feloszlanak, és napos idő várható csapadék nélkül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a déli, délkeleti szél időnként megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között valószínű.

Csütörtökön a déli órákig elsősorban vastagodó magas szintű felhőzetre számíthatunk napos időszakokkal, majd délután alacsonyabb szinteken is megnövekszik a felhőzet. Estétől a Dunántúlon helyenként eső, zápor előfordulhat. Kezdetben a keleti, délkeleti, majd a délkeleti, déli szél élénkül meg többfelé. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, nyugaton, északnyugaton lesz napközben a hűvösebb.

Pénteken erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, a több felhő a Dunántúl nyugati részén várható, és utóbbi térségben elszórtan eső, zápor is kialakul. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. Reggelre helyenként átmeneti ködfolt képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között várható, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Szombaton változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Helyenként kisebb eső előfordulhat, napközben egyre csökkenő eséllyel. Az északkeletire forduló szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Vasárnap az éjszaka képződő ködfoltok fokozatosan zsugorodnak, feloszlanak, a ködmenetes tájakon többnyire gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A keleties szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű.

Hozzászólások