Megszavazták a rabszolgatörvényt

Megszavazták a rabszolgatörvényt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A parlamentben botrány tört ki, az ellenzék megpróbálta blokkolni az ülést, de a Fideszt nem lehetett megállítani, a kormánypárti többség megszavazta a rabszolgatörvényt.

Az ülést vezető Latorcai János nem tudta a pulpitusról vezetni az ülést, mert az ellenzék elállta az útját, ezért a levezető elnök a Fidesz politikusainak védelmező gyűrűjében, a helyéről, a parlamenti patkóból irányította a szavazást. Rengeteg kérdés volt ma a Ház előtt, közte a rabszolgatörvény is,

amit elfogadott a Fidesz-többség.

Három fideszes képviselő, Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Gábor előterjesztését 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.

A szavazás során az ellenzék a Himnuszt énekelte, majd azt skandálták a Fidesznek, hogy hazaárulók, és azt, hogy nem hagyják. Végül az ellenzéki képviselők kivonultak a Házból.

A parlamentben szerdán kitört botrányt, illetve azt, ahogy az ellenzéki képviselők Facebook-videóban feszültek neki Orbán Viktornak, itt közvetítjük. A szavazást követően tüntetés lesz a Parlament előtt, a Kossuth téren, a törvényt a Fidesz-szavazók jelentős része is ellenzi.

A Fidesz-többség szerdán nemcsak a rabszolgatörvényt, hanem a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló javaslatot is elfogadta.

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.


Hozzászólások