Egy budapesti kerületben már megvalósulhat a teljes ellenzéki összefogás

Egy budapesti kerületben már megvalósulhat a teljes ellenzéki összefogás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Közös szervezetet hozott létre hat párt a XVI. kerületben.

Közös szervezetet hozott létre a DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és Párbeszéd a XVI. kerületben, hogy megvizsgálják, hogyan tudnának együttműködni az önkormányzati választásokon.

A Momentum közleménye szerint mindannyian egyetértenek abban, hogy „a Fidesz Kertvárosban is tapasztalható túlhatalmát” csak abban az esetben van esély megtörni, ha az ellenzék összes pártja együttműködik. Ezért állapodtak meg, hogy létrehoznak egy közös szervezetet, mely teret kínál a későbbi szoros együttműködésre, és alapját képezi az őszi választásokon való indulás feltételeinek megteremtéséhez, valamint egy közösségi fórumot teremt arra, hogy párbeszéd útján a lakosság véleményét becsatornázzák az együttműködésbe.

Hozzátették: az egyesület bejegyzése iránti kérelem erősíti azt a szándékot, hogy az őszi önkormányzati választásokon minden egyéni körzetben egy kihívója legyen a fideszes jelölteknek.

Ahogy azt korábban megírtuk, az MSZP–P, a DK és a Momentum már áprilisban bejelentette a közös jelölteket. Eszerint a XVI. kerületben a DK színeiben Nemes Gábor indulna a polgármesteri posztért. Akkor azonban az LMP és a Jobbik még nem csatlakozott a kezdeményezéshez, a mai bejelentés viszont arra utal, hogy valószínűleg velük is sikerült megegyezni a közös indulásról.

Hozzászólások