Újabb százmilliókat költ a kormány szíriai keresztényekre

Újabb százmilliókat költ a kormány szíriai keresztényekre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

A legfrissebb közlönyben újabb százmilliókat szán Magyarország üldözött keresztényeknek, sőt az indoklás szerint a migrációt is csökkentheti az adomány.

Három olyan határozatot tett közzé hétfő este a kormány, amelyek célja „a szülőföldjük térségében maradt közel-keleti keresztény és más üldözött vallási és nemzetiségi kisebbségekhez tartozó családok megsegítése”.

Ennek érdekében 162 millió forintot kap a Szír Ortodox Egyház olyan célokra, mint közösségi tér létrehozása Latakiában és lakóépületek helyreállítása Homsz óvárosában, derül ki a legfrissebb közlönyből.

145 millió jut a szíriai katolikus trappista-ciszterci nővérek „projektjeinek megvalósításához” – azt nem részletezik, hogy pontosan mely projektekről van szó. Ezek a programok azonban a kormány szerint elősegítik a háború sújtotta szíriai lakosság hazatérését és helyben maradását, csökkentve az Európába irányuló migrációt.

Emellett szükségesnek tartják az erre irányuló nemzetközi kezdeményezések összefogását és a Hungary Helps Program nemzetközi bemutatását, ezért az említett segélyösszegekhez hasonló nagyságrendű tételt, 200 millió forintot utaltak ki a „II. Nemzetközi Konferencia a Keresztényüldözésről” elnevezésű rendezvény idei megrendezésére.

Kiderült, hogyan is segíti a kormány milliárdokkal az üldözött keresztényeket

Eredetileg általában a menekülteket kibocsátó országokat segítette volna a kabinet, aztán ebből az üldözött keresztények támogatása maradt, de befogadásról az ő esetükben sem nagyon van szó.

Hozzászólások