Kidőlt fák, leszakadt vezetékek maradtak a vihar után

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek maradtak a vihar után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bács-Kiskun megye járt a legrosszabbul a mai időjárással, ott több helyen másodfokú riasztást adtak ki a zivatarok miatt.

A szél és a viharok miatt sok munkájuk van Bács-Kiskun megye tűzoltóinak – írta a Katasztrófavédelem.

Bócsán, az 54-es főút több szakaszán fák borultak az úttestre, megállítva ezzel a forgalmat. Nagybaracskán, a Szent István utcában a leszakadt elektromos vezeték az úttestre lóg, a település hivatásos tűzoltói az áramszolgáltató szakembereit is értesítették. Izsákon, a Szabadság téren egy fa dőlt egy személyautóra, a járműben senki nem tartózkodott

Az orgoványi Felsőjárás tanyán egy hatméteres akácfa dőlt egy lakóépületre, a helyi önkéntes tűzoltók megkezdték a munkát. Fülöpszálláson, a Székekpuszta tanyánál szintén egy kidőlt fa okoz gondot.

Bácsalmáson a tanyasornál a leszakadt villanyvezeték miatt kérték a település önkormányzati tűzoltóinak segítségét. A kiskunhalasi Tó utcában pedig egy lakóház kerítését törte össze egy kidőlt fa.

A vihar okozta károk miatt Pest megye tűzoltóitól is több segítséget kérnek. Tápiószelén a legnagyobbak a károk: a Jókai úton a villanyvezetékre, a település és Tápiógyörgye között pedig egy autó elé dőlt egy fa. A Györgyei úton nemcsak az elektromos vezetéket, de a távközlési kábeleket, illetve egy lakóház tetejét is megrongálta a kidőlt fa. A Lehel úton egy kerítésre dőlt egy fa, amely a gázvezetékben is kárt tett.

Hőgyészen villám csapott egy lakóházba. A szekszárdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók porral oltóval eloltották a tüzet, az egységek egy vízsugárral fejezték be a végleges oltást. A villámcsapás következtében az épület elektromos hálózata és berendezései megsemmisültek.

(Képünk illusztráció.)

Hozzászólások