Tarlós: Tiborcz-adót nem lehet kivetni

Tarlós: Tiborcz-adót nem lehet kivetni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A főpolgármester összegezte riválisai ígéreteit, azt mondja, ha az mind megvalósul, be lehet zárni a kaput. Olyan hülyeségeket még az életben nem hallott, mint amiről Kálmán Olga és Karácsony Gergely beszél.

Pénzügyileg és jogilag is teljesíthetetlenek az ellenzéki jelöltek ígéretei – mondta Tarlós István főpolgármester az M1 reggeli műsorában.

Ha Karácsony Gergely és Kálmán Olga főpolgármester-jelöltek ígéreteit összeadom, be lehet csukni a kaput.

Tarlós szerint Kálmán Olga 2 ezer milliárd forintnyi nem létező pénzt ígért el a vasárnapi vita alatt, Karácsony felvetését a közlekedési alapjövedelemről rettentő zavarosnak tartja. Az 500 millió forintnál értékesebb ingatlanokra tervezett, Tiborcz Istvánról elnevezett adóról Tarlós azt mondta,

a főváros ilyen adókat nem vethet ki.

(Tiborcz István pénteken közölte, beperli Karácsony Gergelyt a róla elnevezett adó miatt, Karácsony kitart az ötlete mellett, a keresetlevelet viszont vasárnap még nem kapta meg.) Ugyancsak törvényi akadálya van Kálmán Olga 18 év alattiak ingyenes tömegközlekedésére vonatkozó ígéretének, illetve annak, hogy a kerületeket köteleznék évi 100 lakás építésére.

Olyan hülyeségeket még az életben nem hallottam, mint amit ezek az emberek mondanak

– tette hozzá Tarlós, aki szerint Puzsér Róbert sem mondott akkora ostobaságokat, mint Karácsony Gergely és Kálmán Olga. Tarlós szerint az előválasztás csak egy agitprop és marketing tevékenység.

Hozzászólások