Miskolcon is megvan a közös ellenzéki polgármester-jelölt

Miskolcon is megvan a közös ellenzéki polgármester-jelölt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A független jelölt Veres Pál iskolaigazgató mögött felsorakozott az ellenzék. Veresnek korábban több összetűzése is volt a fideszes városvezetéssel.

Veres Pál, a Függetlenek SZIVE polgármester-jelöltje lesz Miskolcon az ellenzék (MSZP, DK, Párbeszéd, Padtársak, Momentum, LMP, MMM, Jobbik, Velünk a Város Egyesület) közös jelöltje. A Velünk a Város közleménye szerint vele vezethető vissza Miskolc a fejlődés útjára, és Veres Pál vezetésével újra felvirágzik Nagy-Miskolc. Független jelölti indulását július 1-jén jelentette be.

Veres a saját Wikipédia-oldala szerint 1962-ben született, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója 1997-től. 1986-ban végzett matematika-fizika-számítástechnika szakos tanárként, Beke Manó- és Graphisoft-djas. A Kriza Ákos-féle fideszes városvezetéssel többször konfliktusba került, egyszer a gimnázium átnevezése ügyében, másszor pedig 2012-ben azért, mert nem hosszabbította meg a városvezetés az igazgatói kinevezését, pedig más nem pályázott, és az Oktatási Bizottág is elfogadta a pályázatát. Az ügyben még szimpátiatüntetésre is sor került.

Hozzászólások