Végre nekilátnak a szentendrei bicikliút építésének

Végre nekilátnak a szentendrei bicikliút építésének

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Elvileg egy év múlva lesz kész.

Mintegy 850 millió forintból teszik rendbe az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal Szentendre déli határától Budapest közigazgatási határáig tartó 5,6 kilométeres szakaszát- jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón, a szentendrei alapkőletételen. 

Juhász Zoltán, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. igazgató-helyettese elmondta: az út kivitelezője a HE-DO Kft., a munkálatok várható befejezése jövő év augusztusa. 

A Budapest és Szentendre közötti 5,6 kilométeres kerékpárút Szentendrén a Bükkös-pataktól a Dera-patakig meglévő hálózathoz csatlakozik. A nyomvonal a Dera-patak fölött egy új - 36 méter hosszú - híd megépítésével indul, majd halad Budakalász irányába, részben új nyomvonalon, részben meglévő mezőgazdasági utak kerékpárosbaráttá történő átépítésével, részben a budakalászi kerékpárutak felújításával. 

Az EuroVelo 6 kerékpárút kapcsolatát az M0 gyorsforgalmi úttal - Megyeri-híd - a Gát utcai megközelítés biztosítja. A kerékpáros útvonal a Barát-patak fölött meglévő hídhoz csatlakozik, így éri el Budapest közigazgatási határát, amivel létrejön a folytonos összeköttetés a fővárosi kerékpározható útvonalakkal.

Lesz vízelvezető rendszer a kerékpárút mellett, és a szükséges beavatkozásokat is elvégzik a közvilágítási hálózaton, emellett 66 KRESZ-táblát helyeznek el. A beruházás részben uniós, részben hazai forrásból valósul meg.

A végső kerékpárút 3 méter széles és burkolt lesz.

Hozzászólások