Volner János otthagyja a Mi Hazánkat

Volner János otthagyja a Mi Hazánkat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Jobbik korábbi alelnöke otthagyta Toroczkai László pártját.

A Jobbikból kizárt egykori alelnök, Volner János a Facebook oldalán jelentette be: a mai nappal kilép a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselői csoportjából. A pártnak soha nem volt tagja, de ezzel befejezte a párt külső támogatását is. Meglátása szerint a Toroczkai László vezette párt soha nem lesz modern, nemzeti elkötelezettségű, professzionálisan működő párt, hiszen

a 10 évvel ezelőtti jobbikos szlogenek (és hibák) változtatás nélküli másolása jelenti a politikacsinálást. Nem lehet a 2006-os és a Gárda-nosztalgiából az idők végezetéig megélni.

Nincs szükség egy, a társadalomra érdemi hatást nem gyakorló rétegpárt fenntartásához, de sok sikert kívánt a továbbiakhoz. Volner elmondása szerint az elmúlt hónapokban egy 150 fősre duzzadt értelmiségi közösséget szervezett, akadémikusokkal, egyetemi professzorokkal, üzletemberekkel. A kört nem nevezte meg, annyit írt ki, "a jövő elkezdődött". Egy jobboldali értelmiségi szervezetet látunk mozgolódni, a Pálinkás József volt MTA-elnök nevével fémjelzett társaságét. Pálinkás nemrég jelentette be, hogy pártot alapít. Megkérdeztük őt, de nem náluk kötött ki Volner János, akit ő csak névről ismer.

Volner Jánost azután zárták ki a Jobbik frakciójából, hogy nyíltan szembement a pártvezetés stratégiájával, és az LMP–Jobbik-együttműködéssel. Volner tavaly ősszel elégedetlenkedett, többek szerint az fájt neki igazán, hogy nem vezethette a Jobbik EP-listáját. A Jobbik nem sokkal korábban szakadt: az elnökválasztáson alulmaradt Toroczkai László és csapata kilépett a pártból, és létrehozta a Mi Hazánk Mozgalmat. Oda igazolt át – ha még frakció szinten is – Volner János, illetve további két jobbikos politikus.

Utána Volner többször szerepelt a kormányoldali médiában, a Jobbikot és volt pártjának ügyeit ekézte.

Hozzászólások