Még a végén összejön a vita Tarlós és Karácsony között

Még a végén összejön a vita Tarlós és Karácsony között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kihívó megjelölte a helyet és a napot, várja a főpolgármester válaszát.

Karácsony Gergely – ismét – vitára hívta Tarlós Istvánt hétfőn. Azt mondta, nincsenek feltételei:

mehet a vita reggel, délben, este, lehet a vita Pesten vagy Budán, lehet állva, ülve vagy fekve, nekem mindegy. A lényeg, hogy tartozunk azzal a budapestieknek, hogy elmondjuk, milyen jövőt kínálunk a városnak.

A főpolgármester kedden az Indexnek arra a kérdésére, vitázna-e Karácsonnyal, azt válaszolta, „hát persze”, az ATV-nek pedig úgy fogalmazott: „elvileg ilyet lehet mérlegelni”, illetve, hogy „a másik térfélen pattog a labda”. Lehet, a „hát persze” kettős értelmezésre ad okot, mindenesetre Karácsony a Facebookon reagált, bejegyzésében megjelölte a helyet és az időt.

Legyen például szeptember 30-án, lehet, mondjuk az Átriumban. Várom Tarlós István válaszát holnapig.

Szerda délelőtt az ellenzéki jelölt sajtótájékoztatót tartott a XIII. kerületben, ahol kitért a vita lehetőségére is. Arra a felvetésre, hogy Tarlós késznek mutatkozik a részvételre, azt mondta: „halleluja”. Megjegyezte azt is, ha a főpolgármester úgy gondolja, vigye a szárnysegédeit, a többi fideszes jelöltet is.

Azt is hozzátette, hogy még ma levelet ír ellenfelének, amelyben részletesen kifejti, hogy milyen vitára gondol, és reméli, hogy a főpolgármester nem próbál meg majd a feltételek mögé bújni.

Hozzászólások