Pikó: "A Fidesz retteg. Van is mitől félniük"

Pikó: "A Fidesz retteg. Van is mitől félniük"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A VIII. kerületi polgármesterjelölt szerint a polgármester Sára Botond "Kocsis Máté háta mögé bújva, a rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást".

Egy hosszabb Facebook-posztban is reagált Pikó András azután, hogy szerda este házkutatást tartottak a kampányközpontjában.

A VIII. kerület polgármesterjelöltje bejegyzésében először is megköszönte a sok együttérző és támogató üzenetet, amit kapott, majd ismét megerősítette, hogy a kampány során semmilyen törvénytelenséget nem követtek el, és tiszta lelkiismerettel állnak minden vizsgálat elé.

Pikó szerint a szerdai események megmutatták a VIII. kerület jelenlegi polgármestere, Sára Botond programjának lényegét, miszerint "Kocsis Máté háta mögé bújva a rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást".

Közben kiderült, hogy a szerdai házkutatás során egy nem is érintett önkéntes és Udvarhelyi Tessza kampányfőnök laptopját foglalta le a rendőrség. Ezt maga Pikó mondta az Indexnek.

A polgármesterjelölt szerint a józsefvárosiak nem azt érdemlik, hogy a pénzüket a kerületi fideszes politikusok és háttéremberek megbízására költsék ahelyett, hogy az egészségügyre, lakhatásra vagy a jobb minőségű oktatásra költenék azt. Pikó egy konkrét ügyet is megemlített.

"A sötét titkok egyikét úgy hívják, Bástya Millenium. Ez a cég végzi a Kubatov Gábor (a Kubatov-listák névadója) elnökölte Ferencvárosi Torna Club marketing- és reklámügyeit. Igazgatója Kubatov embere, egy korábbi Fidesz-képviselő. Nem véletlen tehát, hogy Kocsis Mátétól három év alatt több mint 450 millió forint értékben kaptak 'munkákat', valószínűleg úgy túlárazva, ahogy a csövön kifér. (Pontosítás: Lapunk megalapozatlanul híresztelte, hogy a Ferencvárosi Torna Klub marketing- és reklámügyeit a Bástya Millenium végzi.)

Kubatov Gábor és Kocsis Máté fideszes csókosokat és cégeiket tömik ki a józsefvárosiak pénzével."

– írta.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta, hogy ha megválasztják, az első dolga az lesz, hogy kivizsgálja a szerződéseket, szerinte éppen ezért félnek tőle.

"Érhető tehát, hogy a helyi Fidesz retteg. Van is mitől félniük."

– zárta posztját.

Mint arról beszámoltunk, szerda este rendőrök szálltak ki Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt Baross utcai kampányközpontjába házkutatást tartani, miután hétfőn a kormánypárti Magyar Nemzet személyes adattal visszaéléssel vádolta meg, a helyi választási iroda pedig feljelentést tett. Pikó András azt mondta, nyugodt a lelkiismerete, és a vizsgálat szerinte őket fogja igazolni, de a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben. Azt is közölték, egyelőre nem történt gyanúsítotti kihallgatás.

Hozzászólások