Simonka betegnek mondta magát, a saját fórumára sem ment el

Simonka betegnek mondta magát, a saját fórumára sem ment el

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pedig korábban még a meghívót is ő jegyezte.

Hetek óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt a nemrég megvádolt békési képviselő. Úgy volt, hétfőn fórumon vesz részt, de ebből sem lett semmi.

Szeretettel várunk mindenkit! Kérem, fogadja el meghívásunkat a hétfői lakossági fórumra! Védjük meg közös eredményeinket!

Ezt írta vasárnap közösségi oldalán a fideszes Simonka György, csatolta a meghívót is:

A Magyar Narancs azonban arról ír, hogy hiába jegyezte ő a meghívót, hétfőn sem jelent meg a nyilvánosság előtt. Nem ment el a fórumra, a névtábláját sem tették ki. A lap újságírója rákérdezett, mi a politikus távolmaradásának oka. Simonka egyik közeli munkatársa azt felelte, hogy egy gyorsan jött betegség levette a lábáról a képviselőt. (A betegség tényleg gyorsan jöhetett, hétvégén Facebook-oldala szerint még biciklizett Simonka.)

A Narancs a sajtótájékoztató után megkérdezte az ott részt vevő Pogácsás Tibor belügyi államtitkárt, megkönnyebbült-e, hogy nem a mentelmi jogától megfosztott, hamarosan a vádlottak padján ülő Simonkával kell közös sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tartania, de erre Pogácsás kitérő választ adott, és az önkormányzati választások fontosságáról beszélt. Hozzátette, a Simonka-ügy megy a maga útján.

Nem rázza meg a Fideszt a Simonka György elleni, példátlan súlyú vád

Nem csinál különösebb ügyet a Fidesz Simonka György elleni vádemelésből: bár Békés megye 4-es választókörzetének fideszes képviselőjével szemben a magyar politikus ellen emelt eddigi legsúlyosabb vádat fogalmazta meg az ügyészség, a párt a jelek szerint nem változtat az eddigi stratégián, és továbbra is ártatlannak tekinti a politikust.

Simonka ellen már 2016 óta nyomoznak a hatóságok, mentelmi jogát felfüggesztették, az idén pedig már vádat is emeltek ellene, költségvetési csalással és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

Bár valóban hetekig nem jelentkezett a politikus, pénteken már a megyei lapban azt lehetett olvasni, hogy dél-békési polgármesterekkel találkozott, ahol arról biztosította a település vezetőit, hogy a továbbiakban is támogatja a térség fejlesztését. Azt is hozzátette a képviselő, hogy anyagi források híján a kreativitásukra kell támaszkodniuk.

Hozzászólások