A vadászok miatt egy hónapig csak munkaidőben lehet kirándulni a Velencei-hegységben

A vadászok miatt egy hónapig csak munkaidőben lehet kirándulni a Velencei-hegységben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ráadásul annyira értelmezhetetlen a térkép, hogy az önkormányzat dolgozói sem tudnak kiigazodni rajta.

A vadászidény miatt jövő hétfőtől egy hónapon át csak reggel 9 és délután 3 között lehet látogatni a Velencei-hegységi erdőket – írta a 444.hu. A maradék időben - azaz késő délután, estefelé, amikor a legtöbben kirándulni szoktak - csakis a vadászoké a terep.

A korlátozást szeptember 5-én rendelte el a Tradicionális Vadásztársaság, amely a Velencei-tótól északra eső erdőkben jogosult a vadászatra. A 444.hu is emlékeztet rá, hogy ez önmagában teljesen szabályos, a törvény szerint „a vadászat időtartamára a vadászatra jogosult az erdőgazdálkodó hozzájárulásával átmenetileg korlátozhatja az erdő egyes részeinek a látogatását”.

A helyiek viszont úgy érzik, hogy a társaság visszaél a törvénnyel, hiszen átmeneti idő helyett egy teljes hónapról van szó. Ráadásul a kirándulástilalom a Székesfehérvár-Pátka-Lovasberény-Sukoró-Pákozd által határolt erdőkre vonatkozik. Ennél pontosabban nem határozták meg, az erdő mely részén korlátozzák a látogatást.

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. és a lovasberényi önkormányzat honlapjára ugyan felkerült egy térkép, de azt egyelőre a hivatalban dolgozók sem tudták értelmezni.

A lap megkereste a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-t, mi az oka annak, hogy egyszerre ilyen nagy területen, ilyen hosszú ideig tartó korlátozást vezettek be, és hogy nem lehetne-e megoldani a helyzetet egy-egy kisebb terület rövidebb ideig tartó lezárásával. Miután napokig nem kaptak választ, telefonon is érdeklődtek, ekkor kiderült, hogy régóta készen vannak a válaszokkal, de nem küldhetik el, mert az Agrárminisztériumtól még nem kaptak rá engedélyt.

(Címlapképünk illusztráció.)

Hozzászólások