Nikola Gruevszki is szavazhat vasárnap az V. kerületben

Nikola Gruevszki is szavazhat vasárnap az V. kerületben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A választói névjegyzékben szerepel egy férfi, akinek ugyanaz a neve, mint a szökött macedón volt miniszterelnöknek, és az életkora is megegyezik.

Szerepel a vasárnapi önkormányzati választásra kiadott fővárosi és V. kerületi választói névjegyzékben egy 49 éves Nikola Gruevszki nevű választó - írja a 24.hu.

A jegyzékekben szereplő hiányos adatok alapján ugyan nem lehet száz százalékos biztonsággal azonosítani a férfit, de nemcsak a neve, hanem az életkora is megegyezik a volt macedón miniszterelnökével, aki a börtön elől menekült Magyarországra, ahol menedékjogot kapott.

A névjegyzék alapján annyi tudható még, hogy a férfi lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik.

Tüttő Kata, a belváros ellenzéki polgármesterjelöltje a lapnak azt mondta, hogy az általa megvásárolt névjegyzék alapján küldött ki kampánylevelet a kerület összes választójának, ekkor bukkant rá Gruevszki nevére, aki a kerületi lakcímkártya birtokában szintén jogosult lesz szavazno vasárnap.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, ahol bíróság elé állítottak, majd el is ítéltek, mert 600 ezer euró közpénzből vásároltatott magának egy páncélozott luxus Mercedest. A börtön helyett a szökést választotta, amiben magyar diplomaták is a segítségére lehettek. A jobboldali politikus tavaly novemberben menekültstátuszt kért és kapott Magyarországon.

Hozzászólások