Elmeszelte a Fideszt a szegedi választási bizottság

Elmeszelte a Fideszt a szegedi választási bizottság

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Gyurcsány Ferenc jelöltjének állították be szórólapjaikon az egyik független jelöltet, ezért elmarasztalta a helyi választási bizottság a Fideszt Szegeden.

Olyan, a „független” Nemesi Pált támogató szegedi Fidesz megbízásából készült szórólapot kaptak a szegediek a postaládájukba, amelyen Szabó Bálint független polgármestejelölt arcképe mellé odamontírozták Gyurcsány Ferenc DK-elnök fotóját is, mindkettőjüket bohócsapkában ábrázolva. Ha valaki nem értette volna a fotókból, szöveggel is ráerősítettek az üzenetre.

Főnök, a DK polgármester jelöltje Szegeden én vagyok”

Szabó bejelentést tett a helyi választási bizottságnál, ahol úgy döntöttek, hogy valóban jogsértést követtek el a szórólap készítői, és eltiltották őket a további jogsértéstől. A határozat pénteken született, a kormánypárt helyi szervezetének három napja van a fellebbezésre.

Szabó Bálint Szombathelyről költözött Szegedre 2011-ben, Vas megyében a szocialista párt színeiben keveredett balhés ügyekbe, majd a DK szóvivőjeként is dolgozott átmenetileg. Később magáncége a SZEVIÉP hitelezőinek jogi képviseletét látta el, Lázár János, parlamenti képviselő támogatásával elérte, hogy azok egy részét közpénzből kártalanítsák.

A SZEVIÉP csődbűntett miatt indult eljárást Szabó több alkalommal összefüggésbe hozta a szegedi szocialista városvezetéssel, emiatt az akkor még erős pozícióban levő Lázár köréhez sorolták, többen úgy vélték, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje is lehet Szegeden. Szabó azonban azután, hogy Lázár elvesztette kormányzati pozícióját, beállt a kormánypárt Szegedre küldött pártigazgatója elleni csatába, majd végül függetlenként indult el. A Mindenki Szegedért Mozgalom viszont nem tudott kiállítani elegendő jelöltet, ezért a Független Városi Szövetséggel közösen jelöltek képviselőket, de a polgármesteri székért mindkét civil szervezet külön-külön indított jelöltet.

A másik jelölt, Szabó László végül nem tudta leadni a jelöltséghez szükséges aláírásokat, mivel éppen a határidő napján tört ki a szegedi vihar, így Szabó Bálint maradt versenyben. Ő kampányban ütött mindegyik oldal felé, az utóbbi időben leginkább a Fidesz támogatta „független” Nemesit találta meg, többször is lemondásra szólította fel. Legutóbb azért tette ezt, mert Nemesi cége, a Ferroép Zrt. szerződött az M43-as munkálatainak befejezésére még 2011-ben a SZEVIÉP egyik, első fokon már elítélt tulajdonosának cégével, amikor a cég már csődöt jelentett.

Szegeden is elmarad egy fideszes sajtótájékoztató

Nemesi Pál kampányzáró sajtótájékoztatóját 16 perccel a kezdés előtt fújták le.

Hozzászólások